A 3M maszk megóvja a tüdejét

Ha szóba kerülnek a munkavédelmi előírások, akkor a legrosszabb, amit tehet, hogy nem vesz tudomást róluk. A műhelyekben a légutak és a tüdő védelmét is biztosítani kell a 3M maszk használatával.

A feladatok elvégzéséhez gyakran kell festeni vagy ragasztani, aminek következtében rengeteg káros anyag kerül a levegőbe. Ha ez még nem lenne elég ok arra, hogy beszerezzen egy prémiumminőségű 3M maszkot, akkor azt is érdemes tudnia, hogy a felszabaduló gőzök, gázok és egyéb molekulák, maradandó károsodást okozhatnak a szervezetében. Az egészségügyi problémákat utólag nagyon nehéz kezelni, a baleset előtti állapotot pedig sokszor lehetetlen visszaállítani. Éppen ezért, inkább a megelőzésre kell figyelmet fordítani, hogy kellőképpen védve legyen a felmerülő veszélyekkel szemben.

A munkavédelemmel kapcsolatos szabályok felhívják a dolgozók figyelmét arra, hogy speciális kialakítású ruhákat, lábbeliket kell hordaniuk és nem szabad megfeledkezniük a 3M maszk viseléséről sem. Ha megfogadja az utasításokat, akkor nem esik baja.