burkolatszintező ék

A burkolatszintező ék használata csak néhány mozdulatot igényel

Amennyiben kezdőként is szeretnénk igazán jó eredményt elérni a burkolás területén, akkor a burkolatszintező ék használata minden esetben indokolt. Végignézve otthon a különböző helyiségeket, joggal gondolhatjuk azt több év után, hogy érdemes lenne egy nagyobb felújításba belefogni.

A régi felületek feltörése a konyha és fürdő esetében nem éppen vidám mulatság, de egyértelműen megéri, hiszen a végeredmény magáért beszél. A mázas kerámialapok helyett, a természetes burkolóanyagok remekül festenek majd.

Viszont, amit komolyan meg kell fontolnunk, hogy belevágunk saját kezűleg a burkolatszintező ék használatamellett, vagy inkább átadjuk a feladatot egy arra megfelelő szakembernek? A gyakran leterhelt mesteremberek nem mindig érnek rá időben, így lehet megéri kis elméleti tanulás után nekilátnunk a mielőbbi kivitelezésnek.

Miért fontos a burkolatszintező ék használata?

A jó munka lapját minden esetben a megfelelő előkészítés tudja biztosítani. De ez még önmagában nem elég. A burkolatszintező ék, mondhatni kötelező elem lesz a művelet során. Az egyenletes felület létrehozása jóformán csak ilyen módon biztosítható.

A nagyobb átmérővel rendelkező és vékonyabb csempék esetében a TLS-PRO nagy burkolatszintező ék az ideális eszköz a célra. Miért van erre egyáltalán szükség? Hiába történik meg vízszintező segítségével a lapok beállítása, mert a további munkálatok során, valamint száradáskor, a felületek hajlamosak kisebb-nagyobb mértékben elmozdulni egymástól. Ennek eredménye pedig az utólagosan kialakuló, úgynevezett fogazott felszín.

Az amúgy is több kilogrammos súllyal rendelkező csempék valamelyik sarka szinte biztosan bele fog jobban süllyedni a ragasztóba és máris kész a baj. A burkolat szintező ék használata ezt könnyedén megakadályozza, ezért sem érdemes kispórolni az alkalmazását.

Hogyan történik a burkolatszintező ék használata?

A burkolat szintező ék használata nagyon egyszerű, már amennyiben ehhez van némi gyakorlat is. A rendszer voltaképpen 2 létfontosságú elemből tevődik össze a TLS-PRO nagy és TLS-BASIC kis csempeszintező termékek esetében. A talpak azok, amik bekerülnek a lapok alá a fektetés pillanatában. Ezeknek van egy felső részük, amikbe az ékek kiválóan passzolnak.

Érdemes figyelni, hogy a kis és nagy burkolat szintező ék használata nem fedi át egymást, a mérettartományok eltérése miatt. Bár a funkciók teljesen megegyeznek, akárcsak az alkalmazás módja, de a termékek nem kompatibilisek egymással. A burkolat szintező ék használata során még előkerülhet az a speciális fogó is, amivel a beszorítás végezhető el.

Tehát, ha nem kívánjuk ujjal benyomni az ékeket a helyére, akkor bátran vegyük elő a könnyen használható fogót és alkalmazzuk! Ami még a burkolat szintező ék használata mellett szól, hogy nagyon tartós. Egyetlen ék 25 alkalommal újra bevethető, így mindig elég csak a talpakat pótolni. Számoljuk ki, hogy egyetlen nap alatt hány darab ékre lesz szükségünk és annak megfelelő mennyiségben rendeljünk talpakat!

A csavaros lapszintező szintén remek befektetés

Egyszerű szabályként elmondható, hogy csempézésnél mindegy milyen, de valamilyen típusú lapszintező legyen bevetve! A burkolatszintező ék használata mellett, a csavaros lapszintező szintén kiváló lehetőségeket kínál. Itt a fejrész az, ami a másik rendszernél az éket helyettesíti. Előnye, hogy egyszerűen, kézzel, pillanatok alatt a helyére illeszthető.

A talpak ugyanúgy kerülnek be a lapok alá, mint az előző esetben a fektetés során. Azért van minimális hátrány is, ami a csavaros lapszintező esetében megemlíthető. Érdemes óvatosan bánni vele, mert tapasztalat híján könnyen túlszorítható, ami ugyanúgy szintbéli különbségeket okozhat, amit szeretnénk elkerülni, sőt, akár még a lapok széleit is letörheti, ha túl nagy feszültség alakul ki. Pontosan ebből adódóan, a csavaros lapszintező leginkább azoknak ajánlott, akik már gyakoroltabbak a burkolás területén.

Látható tehát, hogy minden adott ahhoz, hogy kiváló eredményt érjünk el az otthonunk felújításakor és ehhez semmi mást nem kell tennünk, csak kiválasztanunk a megfelelő lapszintező terméket és rendeltetésszerűen alkalmaznunk.