Dixit társasjáté

A Dixit társasjáték a találékonyságra épül

Nem mindenki szereti a kártyajátékokat, mivel könnyen felidegesítik az embert. A Dixit társasjáték azonban nagyon különleges és a legtöbben imádni szokták. A játék lényege, hogy nincs benne két egyforma kártya és a rajzok szó szerint megmozgatják az ember fantáziáját. A feladat az, hogy a kártyát alaposan megnézve, kitaláljunk egy szót vagy mondatot, amit utána a többiek megpróbálnak kitalálni.

Mindenki részt vesz a fordulókban, viszont a saját kártyájuk közül választanak. A végén minden a kreativitáson múlik, miközben szemfülesnek kell lennünk. Ha pedig túlságosan ismerjük a lapokat, akkor tovább nehezíthetjük a játékot úgy, hogy valamilyen téma köré építjük az egészet, így jobban meg lesz szabva, hogy milyen mondatokat alkothatunk.

Innentől kezdve a Dixit társasjáték rengeteg lehetőséget tartogat és szó szerint bármit kihozhatunk belőle. Külön előnye, hogy a rajzoláshoz és festéshez is fel lehet használni, hála a hangulatos és különleges grafikának. Nem véletlen, hogy egyre keresettebb játék.