felkaros vérnyomásmérő

A felkaros vérnyomásmérő gyakran használt eszköz

A vérpálya központi és környéki része közötti nyomáskülönbséget vérnyomásnak nevezzük, ami szükséges a vérkeringés fenntartásához. Viszont, ha a nyomás túl nagy, megviseli az erek falát, a szívet és a többi szervet. A gyakori esetek során kialakulhatnak enyhébb vagy komolyabb betegségek, ezért nagyon fontos odafigyelni. A felkaros vérnyomásmérő beszerzésével és használatával meg lehet előzni a problémákat.

A monitorizálásával ugyanis időben észre lehet venni, ha valakinek gyakran szökken a magasba a vérnyomása. A felkaros vérnyomásmérő használata egyszerű, így otthon is bármikor alkalmazhatja. A mandzsetta rendszerint tépőzárral a karra rögzíthető, ami gumipárnás rész, a készülék elindításával pedig elkezd megtelni levegővel.

A hitelesség érdekében, ilyenkor javasolt hallgatni az eredmény kimutatásáig. Fontos tudni, hogy bizonyos betegségeknél kimondottan a felkaron kell vérnyomást mérni! Ilyen a tartósan magas vérnyomás, cukorbetegség, vesebetegség, ödéma, érszűkület vagy érelmeszesedés. A felkaros vérnyomásmérő modellek most a webáruházunkból is megrendelhető.