tonic

A jó tonic még több kitint tartalmaz

A boltok polcain számtalan szénsavas üdítőitalt fogunk találni, aminek különböző felhasználási formái vannak. A tonic egyike ezeknek a szénsavas finomságoknak és az utóbbi években egyre jobb minőségben készülnek. Érdekes, hogy nem mindenki szereti az ízvilágát, mivel a magas kinin tartalma miatt eléggé kesernyés íze van, úgyhogy az édesség kedvelői ritkábban fogyasztják.

Egy időben főleg az ételízesítőkkel érték el ezt a zamatot, ma azonban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a valódi kinin tartalomra, ami a minőségi italok megjelenéséhez vezet. A kinin az egyik legkeserűbb anyag, amit ételekben felhasználhatunk és Dél-Amerikából utazik el Európáig. A mai tonicok 80 százalék kinint is tartalmazhatnak, úgyhogy tényleg a keserű íz rajongói fogják megvenni.

Szerencsére többféle itallal is keverhető, ami még szélesebbé teszi a felhasználását. A tonic eredetileg a malária elűzésére készült, ma azonban főleg a koktélokban találkozunk a nevével. Vásárláskor mindig figyeljünk arra, hogy hűvös helyen tároljuk!