kalligráfia

A kalligráfia népszerűsége töretlen

A szó jelentése magyarul szépírás. A kalligráfia európai története a görög, valamint a római írnokok koráig nyúlik vissza. A gyönyörű, díszesen megírt szövegeket általában különleges alkalmakkor használják. Ilyen például egy esküvői meghívó vagy diploma. Érdemes tudni, hogy a kínai és kelet-ázsiai emberek ecsetet használnak. Leginkább rizspapírra vagy selyemre viszik fel a jeleket, szövegeket.

A kalligráfia a folyamatos mozdulatokra épülő kézírás. A japán iskolákban sok éven keresztül sajátíthatják el a tanulók. Nagyon sokan próbálják megtanulni ezt hazánkban is. A cél érdekében legfőképpen akaraterőre, lelkesedésre és rengeteg időre van szükség.

Ha ezeket a tulajdonságokat érzi magában, akkor nincs más hátra, mint beszerezni a kellő eszközöket. Léteznek tanfolyamok és online kurzusok is, amelyek segíthetnek a dologban. Szóval Magyarországon is minden adott ahhoz, hogy a kalligráfia, vagyis a szépírás megfelelően kivitelezhető legyen. Jelentkezzen valamelyik tanfolyamra annak érdekében, ha szeretné megtanulni az alapokat!