kerékpáros ruházat

A kerékpáros ruházat fontos kellék

A kerékpár hasznos közlekedési eszköz! Ha csak a sarki boltba kell elugrani vagy a gyerekért az oviba, valóban nagyszerű kisegítőről beszélünk. Amennyiben a bringára, mint sporteszközre tekintünk, a megfelelő kerékpáros ruházat is nélkülözhetetlen.

Ezt nyilván sokan kétségbe vonják, pedig hosszútávon egy komoly tekerés igencsak megterhelő tud lenni egyszerű utcai ruházatban. A kielégítő kerékpáros ruházat az aláöltözetnél kezdődik, ez érintkezik közvetlenül a testünkkel.

Nagyon fontos, hogy ezek a darabok könnyen elvezessék a nedvességet és gyorsan száradjanak. Ugyanez elmondható a felsőről is, a nadrágnál viszont a jól szabott fazon, tehát a megfelelő ülőbetét a fontos.

Nem mindegy milyen anyagból készül a kerékpáros ruházat. A mai korszerű textíliákat azonban nem olyan olcsó előállítani, ezért óvakodni kell a silány utánzatoktól. Még akkor is, ha csalogatóan kedvező az árúk és tapintásra is hasonlítanak az eredetihez. A biztonsági felszerelés ugyancsak ebbe a körbe tartozik, de úgy gondoljuk, hogy annak fontosságát már nem kell külön ecsetelnünk.