keringető szivattyú vezérlés

A keringető szivattyú vezérlés fontos szerepe

A modern fűtésrendszerek általában meleg víz keringetése által biztosítják a kellő hőmérsékletet. Amikor a termosztát úgy érzékeli, hogy leesett a hőfok a megadott érték alá, akkor a fűtőberendezés bekapcsol és egy speciális szivattyú kezdi áramoltatni a rendszerben a felmelegített folyadékot.

Azonban a keringető szivattyú vezérlés nélkül, ez a szerkezet akkor is működésben maradna, ha éppen nem megy a fűtés, és csak hideg víz van a csőhálózatban. Erre azonban semmi szükség, és a szivattyú élettartamának jelentős megrövidüléséhez is vezethet, ezért fontos, hogy legyen valami, ami „üzen”, hogy most éppen leállhat.

Továbbá a keringető szivattyú vezérlés energiamegtakarítás is eredményez, hiszen a szerkezet nem fog feleslegesen áramot használni. Tehát már a fűtésrendszer megtervezésekor érdemes megfontolni a keringető szivattyú vezérlés kérdését is, mivel, ha a kivitelezéskor megvalósításra kerül, akkor ahogy a fentiekből is látszik, több előnyünk is származhat belőle. A www.szivattyubolt.hu oldalon szakértői tanácsot is kérhetünk ennek kapcsán.