közhiteles cégkivonat

A közhiteles cégkivonat bizonyító erejű

Amikor nagyobb esemény történik bármelyik vállalat életében, azt bizonyítania kell. Ilyen esetekben a közhiteles cégkivonat nyújt segítséget. A közjegyző, bíróság, esetleg más hiteles szerv állítja ki elektronikusan vagy papírformában. Ezek a papírok közokiratnak vannak minősítve, így a benne szereplő állításokat minden hivatal és cég el kell fogadja.

Ezek lehetnek határozatok vagy a közhiteles cégkivonatban foglalt tények és adatok, azoknak megváltozása, a módja és ideje is. Amennyiben Önnek közhiteles cégkivonat szükségeltetik, akkor bizonyára valamelyik hivatalos szerv igényli. Szerencsére ezeket a dokumentumokat beszerezheti meglehetősen egyszerűen a weboldalakon vagy más közvetítőkön keresztül.

Ezek a dokumentumok drágábbak az egyszerű cégkivonatnál, de mivel közjegyző vagy bíróság hitelesítette, így érthető az amúgy enyhe árbeli emelkedés. Szüksége lehet a közhiteles cégkivonatra egy nem várt pillanatban, például hétvégi, így rendkívül hasznos lehet, ha az interneten keresztül, digitális formában is hozzá lehet jutni.