központi zár kinyitása kulcs nélkül

A központi zár kinyitása kulcs nélkül is lehetséges

Kevés dolog jelent nagyobb kellemetlenséget annál, mint amikor elhagyjuk az autókulcsot, főleg ha az volt az egyetlen példány. Ilyenkor a kezdeti pánikot követően jön a kétségbeesés, hiszen úgy gondoljuk, a központi zár kinyitása kulcs nélkül lehetetlen feladat.

Szerencsére erről szó sincs! Ha nem lapul otthon pótdarab, egy kiváló szakember még akkor is könnyedén segít a szorult helyzetünkön.

Fontos, hogy ilyen esetben ne álljunk neki mi magunk szerelgetni, hiszen úgysem jutunk majd dűlőre a megfelelő felszerelések hiányában. Minél előbb hívjunk ki egy specialistát, akinek már előzetesen adjunk át minden szükséges információt. Tudniillik nagyban függ az autó típusától és évjáratától, hogy pontosan milyen metódusra lesz szükség. A központi zár kinyitása kulcs nélkül ugyanis csak az első lépés.

Ezt követi a zár és adott esetben a gyújtáskapcsoló kiszerelése, majd egy másolási eljárással az új kulcs létrehozása. Indokolt lehet még programozással letiltani az elveszett példányt is, így kizárható az esetleges lopás.