nyomáscsökkentő

A nyomáscsökkentő megelőzi a vízütéseket

Ahhoz, hogy egy háztartás megfelelő módon működjön, szükség van különféle szerelvények jelenlétére. A víz többnyire bonyolult vezetékek hálózatán jut el a különböző helyiségekbe. Természetesen egy szakember ezt könnyen átlátja, viszont laikusként elég annyit tudni, ha megnyitjuk a csapot, akkor jön a folyadék. Előfordulhatnak azonban problémák és a megelőzésben a nyomáscsökkentő kulcsszerepet vállal.

A fővezeték bizonyos helyzetekben a megszokottnál nagyobb nyomás alá kerülhet. Ennek következtében kisebb-nagyobb vízütések alakulnak ki, amik a csapokat, más fogyasztókat leterhelhetnek. A nyomáscsökkentő célja megakadályozni a vízkivételi pontok sérülését. A tömítések, záró szelepek többnyire a standard nyomásértékre vannak kalibrálva.

A megszokottnál nagyobb hatások könnyen károsíthatják ezeket és a végeredmény a fürdő, konyha elázása. A nyomáscsökkentő rendszerbe illesztésével nem kell tartani a kellemetlen állapot kialakulásától. Otthonunk ebből a szempontból teljesen védve lesz, miközben a vízfogyasztás csökkentésére szintén mód nyílik.