padlófesték

A padlófesték kiváló megoldás az otthonunkba

Felújítás vagy építkezés során mindig nagy dilemmát okoz a megfelelő járófelületek kiválasztása, néha az egyik legegyszerűbb lehetőség pedig fel sem merül bennünk. A jól megválasztott padlófesték nemcsak szemet gyönyörködtető, de hosszú évekig tartós is, ráadásul használatához legtöbbször szakember segítsége sem szükséges.

Mindössze pár alapvető szabályt kell szem előtt tartanunk és lépésről lépésre haladva, mi magunk is tökéletes munkát végezhetünk. Elsőként kardinális kérdés a felület anyagához passzoló padlófesték kiválasztása. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, bátran kérjük ki ez ügyben egy hozzáértő tanácsait! Ezt követi az előkészítés, ami szükség esetén csiszolásból és portalanításból áll. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a padlófesték felhordása.

Ezt a legtöbbször több rétegben meg kell ismételni, alaptól függően akár 3-4 alkalommal is. Végül pedig ne feledkezzünk meg a felületzárásról, enélkül ugyanis a festék sokkal hamarabb elkezd kopni. Ez történhet olajjal, illetve bizonyos esetekben lakkal is.