raklap bútor készítése

A raklap bútor készítése nem ördöngősség

A kerti bútorokra nem kell feltétlenül több százezret elkölteni. Elég néhány raklap, párnák, valamint egy kis kézügyesség és mindjárt kész a szuper kényelmes kanapé. A raklap bútor készítése könnyűnek mondható, azonban, ha ihlet híján vagyunk, akkor érdemes inspirálódni az internetről is. Az otthonszuletik.hu online lakberendező magazin megmutatja nekünk, hogy miként alkothatunk raklapokból bútorokat, asztalos képzettség és tapasztalat nélkül is.

A raklap bútor készítése alapos tervezést igényel. Első lépéseként tehát alaposan meg kell tervezni a berendezést. Használt raklapokat beszerezhetünk ingyen a különböző fatelepeken és lerakatokban, de jobb, ha teljesen újakat vásárolunk. A következő lépés a méretezés és a szálcsiszolás. Ahol a raklapokat megvásároltuk, némi felár fejében levágathatjuk és csiszoltathatjuk. A raklap bútor készítése a megfelelő anyag kezelését is magába foglalja. A bútor kezelhető páccal, festékkel, lakkal, ahogy éppen szeretnénk. Vágjunk bele, hiszen remek dolgot alkothatunk olcsón! Ha már a raklapokról beszélünk, lássuk mit készíthetünk még belőlük. A raklap virágtartó szintén remek ötlet.

Egy ilyen egyedi megoldás még különlegesebbé teszik a kertet és a segítségével szellősebb lesz a növények elrendezése. A raklap virágláda magaságyásként is elkészíthető, aminek az egyik nagy előnye, hogy nem kell lehajolni a növényekhez gyomláláskor. A raklap virágtartó egyszerűen elkészíthető, természetes alapanyagú, így minden kertben vagy balkonon remekül mutat.