A spirulina fogyasztás előnyei

Már a hazai kereskedelemben is fellehetőek olyan élelmiszerek, amelyek, noha nem a mi vidékünkön honosak, mégis érdemes fogyasztani, a kiemelkedően magas tápanyagtartalmuk miatt. A spirulina alga tabletta és por alakban kerül forgalomba. Jellegzetes ízét nem mindenki kedveli, így számukra a préselt tabletta a legelőnyösebb.

Az ember gyorsan lenyeli és nem zavaró a jellegzetes algaíz. Viszont, ettől eltekintve a spirulina a szuper élelmiszerek közé sorolható, hiszen magas tápanyagtartalma kiválóan kiegészítheti a tudatosan táplálkozó emberek étlapját. A testnek elengedhetetlenül fontos, hogy megkapja az erőnlétéhez szükséges minden tápanyagot.

Ekkor tud hibátlanul működni, de ettől függetlenül, nehezítő körülményként még mindig megmaradtak a környezeti szennyezés és az egyéb stresszfaktorok, amelyek komolyan beleszólhatnak egy-egy ember állapotába. A tudatos élet remélhetőleg előbb-utóbb a stresszkezelésre is kiterjed, így az egészségmegőrző összkép egyre jobbá válhat. Önmagában semmi sem hoz csodát, de a spirulina folyamatos használata sokat tud segíteni az egészség megőrzésében és akár a visszaállításában is.