tályog

A tályog keletkezésének okai

Az egészséges életmód kialakítása nagyon fontos a szervezetünk szempontjából, hogy az immunrendszerünk erős legyen és ellenálljon a különböző bakteriális fertőzéseknek. A tályog gennygyülem kialakulása bizonyos testfelületen, a baktériumok elszaporodásának tudható be.

Ha szervezetünk ellenálló képessége legyengül, a helytelen táplálkozás és a stresszes életvitel nagyban befolyásolhatja a szöveti gennygyülem kialakulását. Előfordulhat a testünk különböző pontjain, a májban, a belekben, az agyban, de megjelenhet a bőr alatti területen is.

A fogak gyökereinél vagy az ínyen elszaporodott kórokozók tályog keletkezéséhez vezethetnek. A fogínyen lévő vöröses duzzanat, a hőemelkedés, a feszülő íny, a rossz közérzet és a nagy fájdalom olyan tünetek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni és azonnali kezelést igényel.

A tályog kezelése során alkalmazott módszerek segíthetnek a gyógyulási folyamat beindításában vagy a tűnetek enyhítésében. A különféle gyógynövények felhasználásával készült termékek megoldásként szolgálhatnak.