teherautó gumi

A teherautó gumi állapotát folyamatosan ellenőrizni kell!

Az összes gépjármű közül minden bizonnyal a kamionok vannak kitéve a legnagyobb terhelésnek, hiszen napi szinten akár 1000 kilométeres távolságokat is kénytelenek megtenni, hogy az adott szállítmány eljuthasson a megrendelőhöz.

Egyáltalán nem mindegy a teherautó gumi fajtája, hiszen nagyon sok állhat vagy bukhat rajta. Elsősorban a sofőr, a közlekedés, másodsorban pedig a rakomány biztonsága múlhat a teherautó gumi minőségén és állapotán.

A folytonos fuvarozás miatt, az abroncsok sokkal gyorsabban elkophatnak, ezért minden műszaki felülvizsgálat alkalmával érdemes felmérni a gumikon keletkező esetleges sérüléseket, illetve a bordázottság mélységét is.

A kamionos szakmában az állandó ellenőrzésnek óriási jelentősége van, ugyanis emberéletek függhetnek tőle. Ajánlatos mindig a szezonnak megfelelő teherautó gumit feltétetni a legbiztosabb tapadás fenntartása érdekében. Ily módon a folyamatos állapotfelmérés és gumikontroll is jóval könnyebben kivitelezhető. A tutigumi.hu nagy választékkal várja a vásárlóit!