Mindenkinek elérhető a terasz beépítése

A terasz beépítése falakkal, ablakokkal

Amikor felújítást hajtunk végre a lakásunk akár csak az egyik szegletében is, az mindig rengeteg munkával és nagy költséggel jár. A folyamat végén megvalósult változást látván azonban ezekről általában meg is feledkezünk, mivel kellemesebb atmoszférát teremthetünk az otthonunkban.

A terasz beépítése esetében sincs ez másképp, hisz sokan itt töltjük a szabadidőnk nagy részét, így szívesen varázsoljuk azt olyanná, ami megfelel az ízlésünknek. A munkálat kivitelezése többféleképpen történhet, a hozzáértők elvégezhetik saját kezűleg, míg azok, akik nem rendelkeznek a megfelelő tudással és kézügyességgel, valamint idejük sincs rá, profi segítséget kérhetnek a szakemberektől.

A terasz beépítése a legtöbb esetben üvegfalak felhasználásával történik, amiknek a speciális kialakítása gondoskodik a jó hőszigetelésről. Ezek télen és nyáron is elegendő napfényt engednek be a helyiségbe. Az így létrehozott beépített terasz akár télikertként is funkcionálhat, hiszen a cserepes növényeknek a hideg hónapokban is kitűnő kondíciót szolgáltat.

A másik gyakorta alkalmazott megoldás a terebélyes terasz ablak falba való illesztése, amely során biztosítható a kiváló hőszigetelés és esztétikusság is egyben. Az erős napsütés ellen függönyöket, redőnyöket használhatunk, hogy az a teraszon található berendezésben és tárgyakban ne tehessen kárt.

Lehetőségünk adódik arra is, hogy a különféle formájú ablakok közül kiválasszuk azt, amelyik nekünk a leginkább tetszik. Az általában többrétegű üveg felhasználásával készülő nyílászárók keretei is változatosak lehetnek, a legnépszerűbbek a műanyagból és az acélból előállított darabok. Egy fából készült terasz ablak keretszerkezete folyamatos karbantartást igényel, mivel jobban megviselik az időjárás viszontagságai és a Nap sugarai.

A klasszikus stílusú lakásokba azonban ez utóbbi sokkal inkább illik, mint a fém terasz ablak, ami ugyanakkor a modern otthonokat remekül kiegészíti. A teraszt tehát többféleképpen felújíthatjuk annak érdekében, hogy minőségi időt tölthessünk ott és hogy élvezetes legyen a pihenés.