vízteres kandallóbetét

A vízteres kandallóbetét rövid bemutatása

Egy zárt égésterű kandalló nem csupán megbízható és tartós, de igen hangulatos látványt is tud nyújtani a lakásban. Az egyik legnépszerűbb fajtája a vízteres kandallóbetét, ami teljesen érthető, ugyanis a segítségével az egész lakást, mindegyik helyiséget ki lehet fűteni, igen takarékosan és hatékonyan.
A választás előtt persze fontos szemügyre venni és pontosan megtudni, hogy milyen előnyökkel rendelkezik a vízteres kandallóbetét, illetve milyen paraméterekkel rendelkezik. Mégiscsak egy hosszútávra, több évtizedre szóló befektetésről van szó. Ha egy újépítésű házról van szó, akkor ugye tudni kell, hogy a vízteres kandallóbetét kiépítése és a fűtőelemek beszerzése kötelező. Mindez több költséget vonhat maga után.

Persze az előnye a sokoldalúsága, hiszen bátran használható padlófűtéses és radiátoros rendszerrel egyaránt. A vízteres kandallóbetét működési elve nagyon egyszerű: a tűztéren kívül egy hőcserélő rendszerrel is rendelkezik, amiben a felforrósodott víz kering, ami minden hőleadó egységhez eljut. Bizonyos helyiségek leválasztása egyszerűen megoldható a fűtőtest lezárásával.