arany gyűrű

Az arany gyűrű ősi szeretete

Az arany, amióta világ a világ, az egyik legértékesebb és leginkább óhajtott nemesfém. A leggyakrabban ékszerként felhasznált anyag egyfajta státusszimbólum volt a múltban, hiszen csak a gazdagok és a rangos személyek engedhették meg maguknak az arany gyűrű vagy nyakék rendszeres viseletét.

Manapság persze már könnyebben és jutányosabban juthatunk hozzá a kiszemelt arany ékszerhez, viszont magának a kiegészítőknek a szimbolikus értéke semmit sem változott. Az arany gyűrű csillogása és földöntúli szépsége örökérvényű és garantáltan nem megy ki a divatból soha.

Éppen ezért jó befektetésnek számít, ha arany gyűrűbe invesztálunk, hiszen annak eszmei és esztétikai értéke az idők múlásával egyre nő. Az arany gyűrű kifejezés hallatán sokaknak az eljegyzési vagy karikagyűrű jut az eszébe és bár az említett, konkrét funkciót betöltő ékszerek az esetek jelentős többségében valóban aranyból vannak, ez nem jelenti azt, hogy ne készülnének „szimplán” hétköznapi modellek is az ékszerkészítő mesterek kezei alatt.