édesburgonya sütőben

Az édesburgonya sütőben sütve rendkívül finom

A batáta sokrétűen felhasználható, így egyáltalán nem véletlen a népszerűsége. Az édesburgonya sütőben elkészítve nagyon finom. Ha eddig még nem próbálta ki ezt a módszert, akkor itt az ideje, hogy megtegye! Érdemes néhány dologra figyelni annak érdekében, hogy tökéletes ízélményt kapjon. Először is tisztában kell lenni azzal, hogy a batátát sütés előtt egyáltalán nem kell áztatni. Hasábokra kell vágni, amelyek mérete lehetőleg ne haladja meg a másfél centimétert.

Ez azért lényeges, mert a vastagabb szeletek nem lesznek ropogósak. Az édesburgonya sütőben 220 fokon nagyszerűen átsül. Ha ettől alacsonyabb hőfokra állítja a berendezést, akkor nem lesz a batáta eléggé ropogós. A magasabb fok sem ideális, mivel akkor megég. Félidőnél célszerű egy lapáttal átforgatni a hasábokat. A fűszerezés szintén nem elhanyagolandó dolog. Sóval és fokhagymaporral még a sütés előtt érdemes ízlés szerint megszórni. Az ízesítés egyébként személyre szabottan is történhet.

Az édesburgonya sütőben körülbelül 30 perc alatt kész. Sokan szeretnek a konyhában tevékenykedni és új ételekkel kísérletezni. A sült édesburgonya igazi különlegességnek számít napjainkban. Egyre többen használják köretként, ami egyáltalán nem véletlen. Az elektromos berendezésben egészben is megsüthető. Ha több batátát helyez a tepsibe, akkor arra mindenképp figyeljen, hogy azok nagyjából egyforma méretűek legyenek. Ez azért fontos, hogy egyszerre süljenek meg. Sült édesburgonya receptek sokaságát találhatja meg az internetes oldalakon.

Érdemes ezeket átböngészni, hogy olyan ételekkel lepje meg a családtagokat, amelyek finomak. Ha szeretne egy gyors vacsorát összedobni, akkor a legjobb döntés a serpenyőben való sütése. A meghámozást követően szeletekre kell vágni, majd pedig a felhevített olajba rakni. Ezt követően alaposan át kell forgatni, hogy minden hasábot érjen az olaj. Nem szabad túl gyakran megkavarni, mivel előfordulhat, hogy összetörnek a szeletek. A sült édesburgonya fűszerezésére nincsenek szabályok. Mindenki igény szerint választja meg az ételízesítőket.