ütvecsavarozó

Az ütvecsavarozó olykor nélkülözhetetlen

A fa- és fémmegmunkáló műhelyekben, de a házkörüli apróbb munkálatok elvégzése érdekében is gyakran igény mutatkozik a különféle eszközök használatára.

Igen magas hatékonysági munkavégzést eredményez az elektromos vagy akkuval ellátott ütvecsavarozó bevetése. Többek között, a Makita cég is forgalmaz hazánkban ilyen berendezéseket, amelyek egytől-egyig igen hatékonyak, megbízhatóak és hosszútávon használhatóak, a strapabíró kialakításuknak köszönhetően.

Az akkus ütvecsavarozó előnyére szolgál, hogy bárhol működtethető, akár a nehezen hozzáférhető helyeken is, sőt, ellenáll a víznek és a pornak is. A szénkefe mentes motorral gyártott, kompakt méretű szerszámok különféle teljesítményi fokozattal, fordulatszámmal és maximális nyomatékkal vannak ellátva, a barkácsolás céljára elegendő a gyengébb modell megvásárlása is.

Az ütvecsavarozó gépek közös jellemzője, hogy a csavar lazítását követően leállítja 0,2 másodpercre a forgást és az ütést, ezáltal megelőzi a csavar hirtelen leesését és elveszítését.