calvados

Calvados a selymes almapárlat

Érdemes minőségi szeszesitalok közül választani akkor is, ha csak kisebb baráti összejövetelről van szó. Megadja a hangulatát az alkalomnak, de egy kellemesen eltöltött vacsora után is kiváló tud lenni.

Az egyedi kiválasztási eljáráson átesett csodálatos normandiai almákból készült calvados is ilyen. Hosszú évtizedek alatt kifinomul eljárási formáknak köszönhetően alakult ki ez méltán közkedvelt ital. Szigorú szabályoknak kell megfelelnie ahhoz, hogy a calvados nevet viselhesse.

Azonban az ízvilága változhat az alapanyagtól függően. Abban az esetben, ha édesebb almából készül a párlat, akkor értelemszerűen a végeredményen is érezhető lesz.

A calvados igazi különlegessége a lepárlási folyamatban rejlik, éppen ezért szükséges rengeteg gyümölcs felhasználása. Ezek után következik a kinyert nedű tölgyfahordóban történő évekig tartó érlelése. Ettől a lépéstől éri el a calvados jellegzetes mély arany árnyalatú barnás színét. Legyen szó baráti beszélgetésről vagy ünnepségről, bármilyen alkalomra tökéletes választás.