vékonylazúr

Egy jó vékonylazúrral újjászületik az enteriőr

A lazúrozás technikája nagy népszerűségnek örvend, amikor a fafelületek lefestése a cél. A megvalósításhoz vastag- és vékonylazúr egyaránt rendelkezésre áll. Ezek kiválóan alkalmazhatóak bel- és kültéri bútorok feljavítására is.

Az eljárás igazán különleges és stílusos megjelenést kölcsönöz a berendezésnek, nem meglepő tehát, hogy olyan sokan választják. A festék maga egy félig vagy teljesen átlátszó keverék, aminek elsődleges funkciója, hogy megfelelő védelmet biztosít a fának.

Egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a speciális anyagon keresztül látható marad a fa erezete. A fedés tehát nem teljes, de a végeredmény éppen ettől olyan egyedi.

A feladathoz vastag- és vékonylazúr is használható, a választás attól függ, milyen a kezelni kívánt rész. Előbbi például kizárólag mérettartó faszerkezetekre alkalmazható. Márkák és színek tekintetében a kínálat igen széles. A Supralux Xyladecor például elérhető rusztikus dió vagy Classic Aqua sonoma tölgy árnyalatban. A Lazurán vékonylazúr pedig 14 készre kevert, természetes fához hasonló tónusban kapható.