Fénymérő a tökéletes beállításokért

Fénymérő a tökéletes beállításokért

A túl erős fény fejfájást is okozhat. Sokan esnek abba a hibába, hogy úgy választanak izzót az otthonukba, hogy az minél erősebben világítson, ráadásul hideg fehér árnyalattal, ami egy idő után megerőltetővé válik a szemnek.

Bizonyos helyiségekben ez nem túl előnyös. Az fény erősségét a fénymérő alkalmazásával pontosan meg tudjuk határozni. Hogyha túl magas értékeket kapunk, akkor érdemes kicserélni az izzókat valamivel gyengébbekre.

A fénymérőt azonban fotózáshoz használják elsősorban a stúdiókban, mivel így tökéletes beállítások valósíthatóak meg. Bár mondhatnánk, hogy az utómunka mindent megold, mégis nagyon fontos a fény és az árnyék beállítása a stúdiófotók készítésekor.

Természetesen ezen felül a fényképezőgép záridejét is profin be kell állítanunk, hogyha kifogástalan végeredményt szeretnénk létrehozni. Az interneten számos leírás található a megfelelő beállításokkal kapcsolatban, ezért még egy kezdő fotósoknak is a hasznára válhat egy minőségi fénymérő. A színpadi reflektorok és világítótestek beállítása esetén, a fénymérő szintén jól jön.