festővászon

Festővászon minőségi felülettel

A festmény megjelenésének egyik legfontosabb tényezője a felület, amire készítik. Ahhoz, hogy eredeti és egyedi alkotásokat készítsünk, szükség van a használt anyagok listájának leszűkítésére. A festővászon kiállja az idő próbáját, így igazán lenyűgöző alkotásokat készíthet, amik örök emléket jelentenek majd.

Nincs két egyforma stílussal rendelkező művész, így a használt anyagok is mindenkinél eltérőek, ennek ellenére a festővászon számos előnnyel jár más felületekkel szemben. A felület textúrája határozza meg, hogy a festék miképpen fog átjutni az ecsetről. Ha kevés vagy semmilyen textúra nincs, az nem húzza le a festéket a sörtékről, ugyanígy a közepes vagy durva textúra sem.

Ez az oka annak, hogy sokan nem szeretnek sima deszkára vagy panelekre festeni. Ha szereti a festővászon érzetét, kialakítását és megjelenését, vagy esetleg valamilyen nagy méretű munkán dolgozik, érdemes olyanokat választani, amik jól felépített hátoldali merevítőkkel rendelkeznek, hogy megakadályozhassa a gyűrődést.