fürdőjáték

Fürdőjáték az esti rutin lebonyolításához

A fürdés a babák mindennapjainak a szerves részét képezi, ezért érdemes minél komfortosabb körülményeket teremteni hozzá. A kényelmes kád, az érzékeny bőrüknek megfelelő fürdetők és a puha törölközők mellett, jól jöhet néhány fürdőjáték is, mert azok a gyerkőcök, akik nem szeretnek pancsolni, talán ezek kedvéért szívesebben fognak több időt tölteni a vízben, a többiek pedig még nagyobb izgalommal fogják várni az esti programot.

A fürdőjáték mindenképpen leköti a kicsiket, ami jó akkor is, ha nem tiltakoznak a hajmosás, fürdés ellen, mert nem mozognak annyit közben. Akkor meg pláne előnyös, ha különben ordítva kapálóznának, hogy vegyék ki őket a vízből. Tehát ezekből nyugodtan be lehet vásárolni már néhány hetes, hónapos korban, sőt, a születésük előtt is, mert egészen biztosan hasznukat lehet majd venni.

Szerencsére nem túl drágák a fürdőjátékok, így nem gond, ha időközben még szebbet, aranyosabbat, jópofábbat is meglátnak a szülők, mert az sem fogja nagyon megterhelni a pénztárcájukat, ha többet beszereznek ezekből. Egyedül arra kell figyelni, hogy valóban vízállóak legyenek, vagyis tényleg vízben vagy víz közeli használatra legyenek tervezve, különben nagyon hamar tönkremennek.

Nagy traumát jelenthet a piciknek, ha az aranyos fürdőjáték szétázik, ami akár a fürdésre is rányomhatja a bélyegét, így jobb előrelátónak lenni és csak alapos vizsgálat után beszerezni egy-egy példányt. Ha jól választanak, akkor még totyogó vagy ovis korban is a kis tulajdonosaik kedvencei lehetnek.