láthatósági mellény

Gyakran előnyös a láthatósági mellény használata

A kora tavaszi hónapokban és az egész téli időszak során az egyik nagy probléma a mindennapokban, hogy kifejezetten gyorsan sötétedik. Ennek hatására az utak mentén a közlekedés és a munkálkodás is veszélyforrássá válik. A sofőrök érdekeit ugyanúgy szolgálja a láthatósági mellény viselése, akárcsak a gyalogosokét, biciklisekét.

Fontos, hogy a korlátozott látási viszonyok között jól észrevehetőek legyünk. Ugyanez érvényes a munkaterületekre, ahol gyakran nagyobb gépekkel történik bizonyos fázisok elvégzése. Nem véletlen tehát, hogy a láthatósági mellény hordását olykor előírás követeli meg. Ennek a ruhadarabnak nagyon sok változat létezik. Kapható egyszerű kivitelekben, ami nem több egy vékony szövetrétegnél.

Ezzel szemben, sok kialakításnál adnak az apró részletekre. A nagyon speciális belső béléssel, zsebekkel felszerelt láthatósági mellény remek befektetés, ami hosszú időn keresztül ellátja a feladatát. A tisztíthatóság szempontjából érdemes figyelni a javallatokra, ugyanis a rendszeres mosás tönkreteheti a szerkezetet.