murva ár

Hogyan válasszunk megfelelő minőségű murvát?

A legtöbb építkezés nélkülözhetetlen kelléke a murva. Éppen ezért nem túlzás azt állítani, hogy a költségvetés bizonyos részét a murva ár határozza meg. Felhasználása rendkívül változatos. Az építkezési munkálatokon túl, használható díszkertek, kerti utak és kocsi beállók készítéséhez is.

Fontos azonban tudni, hogy a különböző munkálatok más-más minőségű és szemcsenagyságú murvát kívánnak. Szemcsenagyságot tekintve léteznek aprók és egészen nagyok is. Az egészen apró 2-5 mm méretű alapanyagnak minősül. Általában díszkertekben és vízelvezetők készítésénél alkalmazzák. A közepes méretű 5-12 mm és 12-20 mm. Ez gyakorlatilag univerzális. Az építkezéstől a kertészeten át bárhol használható. 20-55 mm szemcseméretű a legdurvább. Méretéből adódóan, utak és parkolók építésénél használják.

Minőség szempontjából különbséget kell tennünk osztályozott és osztályozatlan között. Osztályozott esetében pontosan tudjuk, mekkora méretű zúzalék kerül egy adagba. A murva ár tehát a fent leírt tulajdonságok összességétől függ.