nyaklánc 

Ízléshez passzoló nyaklánc

Ma is vannak Afrikában olyan törzsek, amelyek nem ruhát, hanem helyette ékszert viselnek. A karkötő, a fülbevaló a nyaklánc az önkifejezés jeles eszköze. Kezdetben ezek más testdíszekkel együtt a rituálé részei voltak, státuszszimbólumként mutatkoztak meg és a gazdagabb réteg használta. Később már nemesfémekkel és drágakövekkel ékesítették fel magukat, akik tehették.

Napjainkban már nem szükséges, hogy úri származású legyen az ember ahhoz, hogy megengedhessen magának egy egyedi szettet, aminek a tartalma karkötő, fülbevaló és nyaklánc.

Utóbbi egyébként több részre osztható, létezik köves és kő nélküli, lehet hozzá medál vagy anélkül is mutatós fajta, de a méretük is különböző. Az, hogy milyet választ, az egyéniségen, az ízlésvilágon no és a személyiségen múlik.

Ha nem tudjuk melyiket szeretnénk, csak nézzünk körül és amelyik megfogja a tekintetünket, az a miénk. Más-más nyaklánc viselhető ünnepi alkalmakra vagy sporthoz, de ha az egyszerűbb fajtákat kedveljük, akkor valószínűleg mindenhez illeni fog.