Citromfa eladó

Kevés gondozást igénylő citromfa eladó

Ez a fajta a citrusfélék családjának egyik legnépszerűbb tagja. Az egzotikus citromfa eladó gyümölcsei régóta szerves részét képezik a különféle megfázások kezelésének vagy megelőzésének.

Szinte mindnyájan hozzászoktunk a meleg italokhoz való adagolásukhoz, mert nagymennyiségű vitamint, különösen C-vitamint tartalmaznak, ami jótékonyan hat az emberi immunrendszerre. Ennek a növénynek a származási helye a Csendes-óceán partvidékének szigetei.

Ezeknek már a gondolata is felmelegíti a lelkünket. A citromfa eladó fajtái megfelelő gondozással egész évben gyümölcsöt hozhatnak. A beltéri kultúrák 20-60 gyümölcsöt is képesek teremni, a fa típusától függően. A melegebb hónapokban a növényt nyugodtan kitehetjük az erkélyre.

De legyünk óvatosak, ugyanis nem szereti a huzatot! Ha ezt a szempontot betartjuk, akkor a gondozása mindössze az öntözésre és az időszakos metszésre korlátozódik. Tartsa tisztán a fa koronáját, permetezze le vízzel és mossa le a leveleit a portól, mindezt a citromfa eladó gyümölcsökkel köszöni meg a törődést.