városi kerékpár

Kíméli a környezetet a városi kerékpár

Nálunk még egyelőre alternatív közlekedési eszközként van számon tartva, viszont Hollandiában például a lakosság túlnyomó része inkább kerékpárra pattan, hogyha szeretne eljutni valahová. Érdekes, hogy öltönyös üzletembereket is gyakran láthatunk kerekezni a zsúfolt holland városok utcáin.

A városi kerékpár legnagyobb előnye az alacsony vázkialakítás. Mivel városi környezetben gyakran kell le- és felszállni a bringáról, ezért kényelmetlen lenne mindig átemelni a lábunkat, amikor szeretnénk felülni vagy leszállni.

A városi kerékpárhoz nem kell biciklis felszerelést viselni, persze a sisakon kívül. Bármilyen ruhában kényelmes a pedálozás, legyen az öltöny, farmer vagy szoknya.

Az ülések formája szintén jellemzőek a városi kerékpárokra, amelyek szélesek és nagyon jó rugózásuk van. Általában kosár és csomagtartó is található a városi kerékpárokon, amivel egy nagybevásárlást is elintézhetünk. Egyre többen választják ezeket a bringákat, mivel a folyamatosan épülő kerékpárutaknak hála, több helyre juthatunk el kétkeréken.