garázskapu fajták

Melyek a legkedveltebb garázskapu fajták?

A garázskapu kiválasztásakor nem előnyös, ha csak az esztétikai szempontok játszanak főszerepet. A garázskapu fajták áttekintésekor épp annyira lényegesek a praktikus tényezők is. Persze egyértelmű, hogy a bejárati ajtóra irányul a figyelem minden egyes háznál, de nem szabad elfelejteni, hogy a garázskapuk is hozzájárulnak ahhoz, hogy az otthon még vonzóbb legyen kívülről.
Ha valakinek a házához közvetlenül csatlakozik a garázsa, akkor az ajtó kiterjedése az első dolog, amit az emberek észrevesznek, amikor elhaladnak mellette vagy behajtanak a kocsifelhajtóra. Persze mit sem érnek a legszebb garázskapu fajták, ha azok nem passzolnak a házhoz, esetleg nem lehet őket rendesen használni, hiszen gyenge minőségűek és nem tartósak.

Milyen garázskapu fajták közül lehet választani? A legkedveltebbek közé tartoznak a szekcionált, a redőnyszerű, az oldalra csúsztatható és a billenőtetős modellek. Természetesen ezeken kívül egyéb változatok is léteznek.
A garázskapu méretek nyilván főleg a ház által kínált lehetőségektől függenek, a legtöbb modell esetén azonban van mozgástere a megrendelőnek. A szekcionált garázskapu fajták nem csupán Magyarországon, de szerte a világban kedveltek. A lényegük, hogy szekciókból állnak, amelyek zsanérokkal vannak összekötve.

A zarban.hu segít a választásban

Amikor a megfelelő garázskapu kiválasztására kerül sor, sokan csak vakarják a fejüket, hiszen a szakértelem hiánya miatt nem tudják, melyiket érdemes választani. Érdemes ilyenkor egy szakavatott csapat tanácsaira hagyatkozni. Ekkor jön a képbe a zarban.hu. Évek óta ezen a területen tevékenykedik ez, ezért tapasztalatból és hozzáértésből nincs hiány.
A szakértők sokaknak ajánlják az oldalra csúszó kapukat. Miért is olyan jók ezek a zarban.hu mesterei szerint? Nos, ahogy a név is mutatja, ezek a garázs egyik oldalára hajolva, a fallal párhuzamosan ülve funkcionálnak.
Az első, kezdetleges működési stílusok közé tartoztak és eredetileg kis belmagasságú garázsoknál használták. A zarban.hu kínálta modellek alacsonyabb futókocsik mentén futnak, amelyek elég rugalmasak ahhoz, hogy a padló vagy a mennyezet enyhe lejtéseivel is működjenek.