meleg hamuporszívó gép

Miben különbözik a meleg hamuporszívó a hagyományos porszívótól?

A tisztaság egy olyan alapvető dolog, amit a legtöbben szeretnek maguk körül. Természetesen nem kell csinálni jóformán semmit ahhoz, hogy egy lakáson belül por jelenjen meg, így aztán garantáltan szükség lesz arra, hogy rendszeres időközönként takarítson. De mindez nemcsak a helyiségekre vonatkozó kitétel. Ahol valamilyen tevékenység kerül elvégzésre, ott garantáltan keletkezik bizonyos mértékű szennyeződés, amitől mielőbb muszáj megszabadulni. Nem kivétel ezek közül a kazánházak sem.

Sok otthonban még mindig a hagyományos vegyestüzelésű rendszerek működnek, amelyekben fa és szén kerül elégetésre. Az így kinyert meleg egyik mellékterméke a nyersanyagok után maradt hamu. Ezt érdemes rendszeresen eltávolítani, különben nem kap elég levegőt a rendszer ahhoz, hogy jól tudjon égni. De milyen formában valósuljon meg az alapos takarítás? Csakis meleg hamuporszívó gép használható fel a még forró égéstermékek eltakarítására.

Ezek a speciális készülékek abban különböznek főként a hagyományos társaiktól, hogy a házuk nem műanyagból, hanem alumíniumból készül. Bár a meleg hamuporszívó elég sok mindent sugallhat, azért érdemes szem előtt tartani, hogy még ezzel is a maximum 40-60 Celsius fokos hamut szabad csak összegyűjteni. Kandallókból, cserépkályhákból, kerti grillekből, műhelyből a fűrészpor, homok felszívására is alkalmas. Komolyabb felújítások után a lehullott cementvakolat összegyűjtése sem jelent majd problémát. Nagyon hasznos műszer, aminek van helye a lakásokban.

Természetesen érdemes mindig alaposan odafigyelni az alkalmazására. Csak tiszta tartállyal lehet elkezdeni az újabb munkálatokat, hogy biztosan jusson elegendő hely a felgyülemlett hamunak. Érdemes mindig megvárni, amíg kellően kihűl a hamu, ugyanis, még így is nagy rá az esély, hogy a csomó közepén a hőmérséklet magasabb. Scheppach és Einhell gyártásában megvásárolható hamuporszívók nagyon kedvező áron rendelhetőek meg. Ha szívügye a tisztaság és szereti a kellő rendet maga körül, akkor ezek a szerkezetek hatékony munkatársai lesznek, amelyekre mindig támaszkodhat.