szivacs

Minden otthonban ott a szivacs

Néha az emberi kreativitás teszi különlegessé az otthont. Legyen szó lakásról vagy családi házról, a szivacs nagy valószínűséggel megjelenik benne. Nem is gondolná, hogy milyen sok módon fel lehet használni az említett terméket. Alkalmas például a hintaágyak kipárnázására, hogy kényelmes legyen az eszközön pihenni. Felhasználható még székeknél, padoknál, heverőkön, de a leggyakrabban ágyaknál szokás. Szerencsére a szivacs széles termékpalettával áll az érdeklődők rendelkezésére.

Ez azt jelenti, hogy eltérő méretekben és vastagságokban lehet hozzájutni. Még pelenkázókra is érdemes tenni, hogy ne tőrje a babának a testét a kemény műanyagból vagy fából készült asztal. A legtöbb esetben fehér vagy sárga, azonban mindig tesznek rá huzatot. Ezért nagyon ritkán hagyják eredeti színében pompázni, mert a legtöbb esetben szeretik valamilyen textillel befedni a szivacsot. Ami az ablakok sötétítését illeti, manapság igen népszerű a roló.

A raffroló ismert római rolóként is

A legtöbb esetben ez olyan textilből készül, ami nem ereszti át a fényt. Pontosan azért, mert inkább sötétítőként funkcionál, azonban egyes háztartásokban átlátszó anyagot alkalmaznak. A raffroló teljesen másként működik, mint a hagyományos sötétítő. Először is, itt nem oldalra kell húzni az anyagot, hanem egy kötél segítségével fel és le lehet azt mozgatni. Nyugaton igen népszerű és előszeretettel használják a közepes méretű ablakoknál. A raffrolóra kiválaszthatja az ideális textilt, ugyanis azt szükséges megvarrni.

Érdemes a hozzáértő varrónőre bízni ezt a feladatot, hogy garantáltan elégedett legyen a munkával. Választhat fényes vagy matt anyagot, világos vagy sötét modellt. Annak érdekében, hogy kellemes hangulat alakuljon ki az otthonában, olyan árnyalatot érdemes választania, ami harmóniában van a többi textillel, szőnyeggel és bútorral. A raffroló nemcsak személyesen, hanem az interneten is megtekinthető. Ráadásul több textilt is varrathat, mert azokat bármikor tudja cserélni. Ezáltal az évszaknak megfelelő mintával díszítheti a lakását.