hidraulikaolaj

Mire szolgál a hidraulikaolaj?

Az ipari szektorokban könnyedén találkozni lehet olyan feladatokkal, amelyek ellátását csak komoly erőgépek tudják megtenni. A tudomány egyszerűen fantasztikus dolgokra képes, ami új távlatokat nyit. A professzionális erőgépek egyik fontos kiegészítője a hidraulikaolaj. Ezt a komponenst nem a meghajtásban tudják hasznosítani, hanem az erőátadások folyamatában.

Amióta sikerült kidolgozni a megfelelő metódust, felgyorsult a fejlődés, hiszen rendre jelnek meg azok a fejlesztések, amelyek egyre nagyobb terhekkel tudtak megbirkózni. A hidraulikaolaj alkalmazása nélkül a földmunka, erdőipari, mezőgazdasági gépek képtelenek lennének ellátni a mai funkciójukat.

A termékek minősége ugyanakkor meghatározó, hiszen ezek a betöltést követően hosszú időn át kell végezzék a feladatukat, mindenféle pótlás vagy csere nélkül. A hidraulikaolaj a kopásvédelem területén is jeleskedik, valamint a hőstabilitása is kiváló. Az üledékképződés minimális, így az eltömődések esélye alacsony. Fontos okosan kiválasztani és ennek megfelelően alkalmazni.