gyerekjátékok

Mit játszon az 1-3 éves gyerek?

Amikor a gyermekek elérik az 1 éves kort, akkor új és izgalmas korszak következik. A www.astibababolt.hu webshop segített a kismamáknak felkészülni az első hónapokra, azonban most sem hagyja őket cserben. A picik első szülinapja után a fejlődési időszakok sokkal intenzívebbek lesznek, ugyanakkor nehezebben is tudnánk ezeket elhatárolni.

Az biztos, hogy minden anyukának sok kihívást tartogat, így jó, ha időben felkészülünk. Minden baba más tempóban fejlődik, azonban 12 hónapos koruk körül megteszik az első önálló lépéseiket és bizony elindulnak a felfedezések. Nemcsak a lakásban, hanem a kertben is jó, ha készülünk pár meglepetéssel. Ez a csodaszép időszak főleg a mozgásról fog szólni, így olyan játékokat érdemes kiválasztani, ami erre ösztönzi őket. Nagy sikernek örvend például a tolható járássegítő, vagy a séta közben húzható darab. Ez biztosan mindig el fogja kísérni a családot.

Az a legjobb, ha zajos, csattog, mozog, mert így motiváljuk vele a picit, hogy még többet mozogjon. Gyakran fogunk találkozni madzagon húzható plüss háziállattal, ezek a finomabb mozdulatok elsajátításában segítenek a leginkább. Ugyanígy érdemes figyelni a koordinációs készségre is, mivel az ujjak és a kéz megfelelő mozgására is szükségük lesz. Éppen ezért választhatunk felhúzható játékokat is, amelyek segítenek a tanulásban. A gyerkőc hamar megérti, hogy miként tudja mozgásra bírni új kedvencét és ő is utánozni fogja. Ne gondoljuk azt, hogy a baba sokat lesz egy helyben.

Ebben a korban az a feladata, hogy felfedezze a világot és minden lehetséges tárgyat megtapogasson. Nagyjából 3 éves korig számíthatunk erre a játékra, ezután jönnek a gyakorló feladatok. Itt már hosszabb időre kell lekötni a kicsiket és az olyan tulajdonságok megtanulása is jöhet, mint a színek, méretek, súlyok. A www.astibababolt.hu oldal az újszülöttekre és a kisebb babákra is gondolt, így kedvünkre válogathatunk a különböző játékok között. Próbáljunk ki több lehetőséget is, de ami a legfontosabb, hogy élvezzük ezt az időszakot!