MDF lap festése

Mit kell szem előtt tartani az MDF lap festésekor?

A bútorok átszínezése nagyon népszerűvé vált az utóbbi időben. Sokan közülünk ecsetet és festéket ragadnak, majd elkezdik a metamorfózist. Kiderült azonban, hogy a bútorok festése nem is olyan egyszerű és néha csalódunk az eredményben. Hogyan lehet ezt elkerülni? Milyen festéket használjunk, hogy az MDF lap festése a tőle elvárt eredményt hozza? Most megosztunk néhány tanácsot ezzel kapcsolatban. Az MDF lap festése triviális, feltéve, hogy a megfelelő terméket használjuk. Ha ezt a felületet falra szánt festékkel festjük, a hatás valószínűleg nem lesz kielégítő.

A csíkok és egyenetlenségek kialakulását kockáztatjuk, amelyek nem valószínű, hogy bármilyen szépséget kölcsönöznek a bútorainknak. Az MDF-re szánt festékek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Könnyű állagúak, jól és egyenletesen kenhetőek. Az MDF lap festésekor olyan terméket kell választanunk, ami maximális védelmet nyújt a felületeknek a fény és a nedvesség ellen, valamint ellenáll a sérüléseknek. A vízbázisú akril zománc jól tapad és rövid száradási idővel rendelkezik.

Készítsünk hatékony légycsapdákat!

A legyektől való megszabadulásra hatékony módszerek léteznek. Az otthoni készítésű légycsapdák egyszerű és olcsó módjai a rovarok elleni küzdelemnek. A gudu.hu összeszedett néhány olyan eszközt, amelyek felhasználásával hatékony rovarellenes csapdákat készíthetünk. Tisztítsunk meg egy üres, műanyag, 2 literes üdítős palackot. Óvatosan vágjuk le az üveg felső harmadát, a címke tetejének helyén. Öntsünk édes folyadékot, például cukros vizet az üveg nagyobb alsó részébe. A palack felső harmadát fordítsa fejjel lefelé és kúp alakot formázva.

Helyezzünk az üveg nagyobbik részének nyílásába, hogy a legyek be tudjanak jutni a palackba, de ne tudjanak kijutni belőle. Az ecetes és szappanos légycsapda szintén okos módja a rovaroktól való megszabadulásnak, írja a gudu.hu. Szükségünk lesz hozzá almaecetre, egy kevés cukorra, mosogatószerre és lapos tálra. Öntsünk a tálba 1 evőkanál almaecetet és 1 evőkanál cukrot, majd adjunk hozzá gyümölcsillatú mosogatószert. Az edényt hagyjuk fedetlenül, hogy vonzza a legyeket, tanácsolja a gudu.hu.