teljes vérkép vizsgálat ára

Mit tartalmaz a teljes vérkép vizsgálat ára?

A teljes vérkép vizsgálat egy általánosan végzett laboratóriumi teszt, amely számos egészségügyi állapot kimutatására és figyelemmel kísérésére alkalmazható. Az Ön orvosa kérheti az általános vérkép vizsgálatot egy rutinellenőrzés részeként, illetve ha olyan tünetei vannak, amelyek ezt indokolják, vagy bizonyos kezelésben részesül, illetve ha krónikus egészségügyi problémája van.

A teljes vérkép vizsgálat ára egy átfogó tesztet tartalmaz. Meghatározható a vörösvértestek száma, a fehérvérsejtek száma, továbbá a hemoglobin teljes mennyisége a vérben, a vér vörösvérsejtekből álló része, a hematokrit. Ezen felül a vizsgálat általános információt nyújt a vérlemezkék mennyiségéről és méretéről, valamint a fiatal, éretlen vörösvértestek (azaz retikulociták) mennyiségéről.

A teljes vérkép vizsgálat elvégzéséhez nincs szükség speciális előkészületekre. Egy tűvel leveszik a megfelelő mennyiségű vért, és azt vizsgálják. A normál érték egy bizonyos referenciaérték, amihez viszonyítjuk a levett mintából kimutatható eredményeket. A teljes vérkép vizsgálata során tapasztalt eltérések okai szerteágazóak lehetnek, de az orvosoknak nélkülözhetetlen információt hordoznak a diagnózis felállításához.

Csak a vérvizsgálati eredmények alapján nem határozható meg a probléma forrása, de az eredmények kiváló támpontot adhatnak az orvosoknak ahhoz, hogy merre induljanak tovább a vizsgálatokkal a pontos diagnózis érdekében. A teljes vérképvizsgálat ára a ProLabor Kft. árlistájában tekinthető meg.