napelemes közvilágítás

Napelemes közvilágítás a drága energiaárak kontextusában

Az utcák, parkok, terek megfelelő világítása nem kis nyomot hagy egy település költségvetésében. Az egyre dráguló energia kontextusában nem is lehetne aktuálisabb a napelemes közvilágítás. A villamos energia szinte napról-napra egyre többe kerül mindenkinek. Ki lehet-e kerülni ebből a spirálból? A napelemmel működő eszközök remek opciónak bizonyulnak ilyen téren, hiszen nemcsak környezetkímélőek, hanem költséghatékonyak is.

Azt is érdemes tudni, hogy például a napenergiával táplálkozó utcai lámpák ennél több előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek. A napelemes közvilágítás sötétedéskor automatikusan működésbe lép, mozgásérzékelővel bővítve pedig még biztonsági funkciókat is elláthat.

UV – és infra sugárzást nem bocsájt ki, ami azt jelenti, hogy kíméli a szemet és nem vonzza a rovarokat. A napelemes közvilágítás azonnali maximális fényerőt nyújt. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a napelemes közvilágítás elhelyezése nem igényel építési hatósági engedélyt. A kiépítése egyszerű és könnyű, tehát bárhol helyet kaphat.