férfi arcápolás

Ne becsülje le a férfi arcápolás rutinját!

Az erősebbik nem bőre nap mint nap szenved a szennyeződésektől, az izzadtságtól és a kemény víztől. A férfi arcápolás ugyanolyan szükséges, mint a mindennapos borotválkozás és mosdás. Az urak bőre feszesebb, a textúrája pedig sűrűbb a két természetes bónusznak, a tesztoszteronnak és a kollagénnek köszönhetően. De a cigaretta, az alkohol, a napsütés és az időjárás hatásai megterhelik, ráncokat hagyva és a bőrt érzékennyé téve. A nagymennyiségű faggyú zsíros fényt és pattanásokat vált ki.

A borotválkozási szokások és a mindennapi férfi arcápolás során használt alkoholos krémek, szárító habok használata sajnos megfosztja az arcbőrt az előnyös tulajdonságoktól. A gondozást mindig a bőr típusának meghatározásával kell kezdeni. Ez lehet száraz, zsíros, normál vagy kombinált bőr. A megfelelő gondoskodás egyáltalán nem nehéz, de számos kötelező összetevőből áll. A férfi arcápolás során alkalmazott normál napi rutin egyszerű módszerei segítenek javítani a bőr állapotán és késleltetni az öregedési folyamatokat.

Már nagyanyáink is használták a jojoba olajt

Ennek a természetes terméknek az előnyeit már Kleopátra is kamatoztatta. Ha a szépségével sikerült még magát Caesart is meghódítania, akkor az egyiptomi királynő szépségrituáléját hiba lenne nem alkalmazni manapság. A jojoba olaj valóban egyedülálló termék, ami aminosavakat és fehérjét tartalmaz. Ez utóbbi a tulajdonságaiban hasonlít a kollagénre, ami a bőrünk fiatalosságának, feszességének és rugalmasságának fenntartásáért felelős.

A jojoba olaj meglehetősen sok E-vitamint tartalmaz, ami serkenti a sejtek regenerálódásának folyamatát, így meghosszabbítja a bőr fiatalosságát. Szóval számos előnye van a bőr, a köröm és a haj ápolásában. Leggyakrabban a pattanások kezelésére, a száraz bőr javítására és öregedésgátlásra használják. Emellett kiváló gyulladáscsökkentő hatású. Ennek köszönhetően sikeresen alkalmazzák különböző típusú pattanások, pikkelysömör, ekcéma és más típusú bőrbetegségek esetén. A jojoba olaj a szem körüli bőr ápolásában is hatékony.