sportos munkavédelmi cipő

Ne csússzon a sportos munkavédelmi cipő!

Az ember hajlamos arra, hogy a neki tetsző dolgokat vegye meg, még akkor is, ha nem feltétlenül hasznos. Sportos munkavédelmi cipő mellett megeshet, hogy először a külalakot figyeljük és megfeledkezünk a többi tulajdonságáról. Sok bolti eladó tudja bizonyítani ezt a teóriát és lehet, hogy nekünk is vannak ismerőseink, akik beleestek ebbe a hibába. Ha ezt ki akarjuk küszöbölni, akkor jó tipp lehet több modell felpróbálása.

Talán legelőször azt fogjuk meg, aminek olyan a mintája, amit el tudunk képzelni a mindennapos viseléshez. Aztán megfogunk egy kevésbé dizájnos, de még mindig sportos munkavédelmi cipőt és úgy érezzük, hogy a felhőkön járunk. Ebben a pillanatban kell az eszünkre hallgatnunk, nem pedig a szívünkre. Persze a kényelem mellett még mindig figyelni kell a biztonságra! Ha sportos munkavédelmi cipőt keresünk, akkor gondolnunk kell a stabilitásra. Néhány esetben nemcsak a lábat kell tartania, hanem a bokát is, hogy ezáltal elkerüljük a lehetséges sérüléseket. Az sem mindegy, hogy a cipőnek milyen talpa van. Mindig jussanak eszünkbe a csúszós felületek!

A sportos munkavédelmi cipőnél jó pont, ha van rezgéscsillapító vagy energiát elnyelő sarokrész, mivel így a séta sem fog ki rajtunk. Végül érdemes egy extra tippet is megjegyezni. Sok sportos munkavédelmi cipő szilikonos kezeléssel kerül ki a polcokra. Ez azt jelenti, hogy csúszósnak érezhetjük, mivel arra szolgál, hogy a cipő ne menjen tönkre a tároláskor. Ezt könnyen eltávolíthatjuk egy kis langyos víz segítségével. Viszont, ha biztosra akarunk menni, akkor csak olyan sportos munkavédelmi cipőt vásároljunk, amint az SRC besorolás olvasható!