öt ujjas báb

Nemcsak szórakoztat az öt ujjas báb

A művészet ősi ága a bábjáték, ami nagy hatással van a gyermekek személyiségének fejlődésére, bár elsősorban játék és felhőtlen örömet okoz a kicsiknek. Közben pedig játékos módon sajátítanak el különböző ismereteket, kapcsolatot teremtenek a világgal, a közeli és távolabbi környezetükkel.

Ezt a lehetőséget Ön is megadhatja a kicsinyének az öt ujjas báb segítségével, amit elkészíthet otthon egy varrógép és némi kézügyesség által, de meg is veheti a babuart.eu webáruházból. Aztán pedig együtt bábozhat a gyermekével, ily módon fejlesztve például a beszédkészségét, illetve a ritmusérzéket.

A bábu egy eleven lény benyomását kelti, így a látás, hallás és tapintás élmény formájában nyújtja az ingereket, ezáltal alapos ismeretszerzéshez vezet. Sokoldalú, komplex hatása van az öt ujjas báb alkalmazásával történő játéknak. Nemcsak a bábuhoz kapcsolódik a játszó gyermek, hanem mindenkihez, akit játszótársnak vél.

Tehát, ha együtt játszanak, az fejleszti, mélyebbé teszi az Önök között lévő kapcsolatot is. Márpedig egy aranyos öt ujjas báb használatával remekül tud játszani a szülő és csemetéje. A bábozással néhány perc alatt fel lehet oldani még azokat a gyermekeket is, akik magatartás zavarral küzdenek, az öt ujjas báb pedig pontosan megfelel erre a célra.

Szintén jó eredményeket lehet elérni gátoltság, bátortalanság, szorongás esetén is, mert ezzel önfeledten játszik a gyermek és ha a felnőttek is bekapcsolódnak a játékba, megfigyelhetik a magatartását, az együttműködési készségét. Ugyanakkor, a kicsi gyakorolja bábozás közben a logikai gondolkozást is, mert a bábjátékon keresztül különböző karaktereket ismerhet meg.

Ily módon a hozzájuk tartozó fogalmak jelentését is megismeri, mint például a védtelen, jólelkű nyuszit, a ravasz rókát, az erős, jóindulatú medvét. Ezeket mind megismertetheti a gyermekével az öt ujjas báb segítségével, amelyek megvásárolható nyuszik, katicák, malackák, békák, kisegerek, macik, cicák, bocik, kacsák, sárkányok, kiskutyák, sünik formájában is. Szerezze be egyet vagy többet és játszanak jókat a gyermekkel!