okos termosztát

Okos termosztát távoli vezérelhetőséggel

Sok ingatlanban történik termoszát csere bizonyos időközönként. A régi eszközök lassan elavulttá vállnak és veszítenek a hatásfokukból. A hatékonyság fokozása érdekében, megéri az okos termosztát kínálatból válogatni. Ha megvan az eredeti vezetékes kapcsolat, akkor a Honeywell T6 ideális választásnak minősül.

Ellenben, ha nincs külön hálózat és új fűtésrendszer kiépítése történik, akkor a vezeték nélküli Honeywell T6R okos termosztát szolgálja ki leginkább az igényeket. Ezek a készülékek az otthoni WIFI hálózatra csatlakoznak. A T6R rádiófrekvenciás kapcsolatot tart fent a kazánt vezérlő relé modullal és így adja ki a parancsokat.

Okostelefonról, a megfelelő applikáció letöltésével vezérelhető távolról is a készülék, vagy különféle programok állíthatók be rajtuk. Geofencing funkcióval ellátva, az okos termosztát nyomon követi a telefon tartózkodási helyét és annak távolsága függvényében indíthatja vagy csökkentheti a fűtés intenzitását. Rengeteg energia takarítható meg ilyen formában, ami sok költséget jelnet és a környezet terhelést szintén csökkenti.