Rönkhasító géppel könnyebb a munka

Még manapság is sokan használnak fát tüzelőanyagként. Ám ennek az előkészítése időigényes és sok energiát igénylő feladat, hogyha nem állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök.

Egy láncfűrésszel könnyedén méretre vághatjuk a farönköket, viszont az aprításra is gondolnunk kell. Egy elektromos rönkhasító gép minden fejszét leköröz. Csupán fel kell helyeznünk a rönköt a rönkhasító gépre és az egy pillanat alatt kettéhasítja azt.

Választhatunk álló vagy fektetett kivitelt, attól függően, hogy mekkora faanyagot szeretnénk ráhelyezni. A teljesítmény szintén döntő szempont lehet a rendeléskor. Egy benzinmotoros Hecht rönkhasító gép például 22 tonna hasító erő kifejtésére is képes.

Ez általános esetben több mint elég. Hagyományos esetben ezt a hatalmas erőt a hétvégi nyaraló felfűtéséhez valószínűleg sohasem fogjuk kihasználni. Hogyha egy szerényebb változattal is beérjük, akkor a Hecht elektromos rönkhasító gépek között kell keresgélnünk. Egy 3000 W teljesítménnyel rendelkező változat elég ahhoz, hogy úgy hatoljon át a rönkökön, mint forró kés az olvadt vajon.