Szakácskötény vízlepergető anyagból

Minden szakmának megvan a maga szépsége, de a ránk leselkedő veszélyekről sem szabad megfeledkezni. Míg egy tapasztalatlan konyhai dolgozó csak fittyet hány ezekre, addig egy mesterszakács pontosan tudja, hogy jobb vigyázni az éles késekkel és a forró edényekkel.

A szakácskötény nagyon jó védelmet biztosít a forró olaj ellen, de a kuktából felcsapódó gőz sem jelent akkora veszélyt, amennyiben ezt viseljük.

Nem mindegy, hogy milyen anyagból készül a szakácskötény, hiszen az egyszerű pamut nem lenne elegendő. Minél nagyobb az adott anyag nedvszívó képessége, annál kevésbé felel meg szakácskötényként. Ebben az esetben sokkal inkább egy vízlepergető anyagra volt szükség. A kialakítását tekintve általában kétféle lehet.

A nyakba akasztható változattal valószínűleg már mindenki találkozott. A séfek általában a deréktájon megköthető, térdig vagy bokáig érő változatot részesítik előnyben. A szakácskötény többféle színben és mintázatban érthető el a netpolc.hu webáruházban. Így már nem kell tartani a sérülésektől, az ínycsiklandó fogások készítése közben.