matematikai játékok

Szerettessük meg gyermekeikkel a matematikai játékokat!

A számtannal foglalkozni egész nap szinte természetellenes. Viszont a tanév már megkezdődött, vele együtt pedig az órák, a házi feladatok és az első jegyek is kezdetüket vették. Azért legalább hétvégén szánjunk némi időt a matematikai játékok kipróbálására a gyermekeinkkel.

Ismételjük velük a számokat és érezzük jól magunkat! Sok gyerek 7 éves korától indul el iskolába, ahol egy hatalmas és érdekes világ vár rájuk, tele új ismeretekkel, tárgyakkal és feladatokkal.

Ebben a korban, amikor a gyermekek nem mindig állnak komolyan a tanuláshoz, rendkívül fontos, hogy a tanárok és a szülők felkeltsék az érdeklődésüket. Ehhez azonban az oktatási folyamatba be kell vonni az interaktív matematikai játékokat.

Ezek a játékos feladatok elősegítik az olyan tulajdonságok fejlesztését, mint a figyelem, az emlékezet, az absztrakt gondolkodás és kibővítik a gyermekek látókörét. Mindezek a tulajdonságok, amelyeket a matematikai játékok fejlesztenek, szükségesek az újonnan iskolássá vált csemetéknek, hogy sikeresen elsajátíthassák a különböző tantárgyakat.