Akkus csavarbehajtó

Támogatja a gyorstöltést az akkus csavarbehajtó

A modern szerszámgépek esetében már nincs szükség kábelekre és fix áramforrásra. Ezáltal nagyban nőtt a mobilitásuk, mivel kinti és benti környezetben egyaránt használhatóak.

A magasan található helyeket is egyszerűen el lehet érni az akkus csavarbehajtó segítségével, ami egy kompakt, ám mégis erős eszköznek számít. Az állítható fordulatszám lehetővé teszi, hogy akár fúróként is használható legyen. Az akkus csavarbehajtó ergonomikus kialakítása révén, a munka sokkal kényelmesebb ütemben halad. Nem fárasztja a kezet, a csuklót és ezáltal precízebb kivitelezésre van lehetőség.

De mindez nem számítana semmit az akkus csavarbehajtó legnagyobb erénye nélkül. Ez nem más, mint a lítium-ion akkumulátor. A minőségi változatok már támogatják a gyorstöltést is.

Jelentős előrelépés ez a szerszámgépek világában, mivel sokan éppen emiatt tartózkodtak a használatuktól, hiszen fennállt a gyors lemerülés és a lassú feltöltés veszélye. Sürgős munka esetén ez nem valami kecsegtető. Egy Makita vagy Ryobi akkus csavarbehajtó viszont lassabban merül, de annál gyorsabban töltődik.