terepgumi

Terepgumival a cél felé

A legtöbben nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent ki kell bírnia egy abroncsnak az utakon. Alaposan megizzasztja a tervezőket a jobbnál-jobb keverékek kifejlesztése.

Egy terepgumi több rétegből épül fel, ami nagy ellenállóságot biztosít a különféle fizikai behatásokkal szemben. Az egyértelmű ismertetőjele a méretes recék és mély barázdák. Ezek az aszfalton nem teljesítenek valami jól, gyorsan kopnak, negatív hatással vannak a fogyasztásra és jelentős menetzajjal jár a használatuk.

De az erdei földes utakon kitűnő haladást biztosít a terepgumi. Nem pörög ki a kerék a húzós szakaszokon, a jármű pedig magabiztosan kapaszkodik a cél felé. Ha gyakran kényszerülünk ilyen terepre, akkor mindenképp gondoskodjunk a megfelelő terepgumikról, hiszen csak ezek garantálják a biztonságos haladást!

A tutigumi.hu kínálatában kitűnő orosz márkák is helyet kaptak. Ha létezik embert és autót próbáló terep, akkor az a rideg orosz táj. Ebből már kitalálhatjuk, hogy az élen járnak a terepgumik fejlesztésében. Egyébként ezek az árakat tekintve is jó választást jelentenek.