okos szobatermosztát

A Honeywell okos szobatermosztát optimalizálja a fűtést

A fűtés optimalizált szabályozása, a kényelmi szempont mellett, energiatakarékossági aspektusból sem elhanyagolható. A régi típusú szabályozók manuálisak, az okos szobatermosztát viszont távolról is vezérlehető. Amennyiben a kapcsolat a kazán és a régi termosztát között vezetékes, a Honeywell T6-os modell beépítése javasolt, amennyiben pedig rádiós, akkor a T6R jelzéssel ellátott darabot kell installálni.

Ez nem feltétlenül a kazán mellett kell elhelyezkedjen, tehető bárhová a lakásban. Az okos szobatermosztát elérhető mobilalkalmazással, valamint együttműködik az Apple HomeKit, a Google Home, az Amazon Echo és Alexa, valamint az IFTTT rendszerekkel is. Mindegyik vezérlő esetében a relének 230 V tápfeszültségre van szüksége.

A Geofencing funkciónak köszönhetően, a Honeywell szobatermosztát programozható, akár olyan módon is, hogy a készülék automatikusan jelzést küld a kazánnak, ha a tulajdonos elérte a beállított távolságot, vagyis úton van hazafelé. Az okos szobatermosztát igen jelentős mértékű megtakarítást eredményez.