koax

A minőségi koax kábel fontossága

Az antenna vagy kábel TV jelei valamilyen módon el kell jussanak a készülékhez. Erre a célra manapság koax kábelt használnak, ami lehet kétszeres vagy háromszoros árnyékolású, illetve a benne lévő vezető készülhet rézből és acélból.

Az antenna és a parabola antenna jeleihez a dualshield, más néven kétszeres árnyékolású, a kábel TV jeleinek továbbításához pedig a trishield koax kábelt célszerű alkalmazni. A vezető anyagát illetően pedig, a hosszabb szakaszokon inkább a rézkábel ajánlott.

Ezeken kívül a minőség az, amit a koax kábel kapcsán szem előtt kell tartani, ugyanis ahhoz, hogy jó legyen a jel, feltétlenül olyan változat szükséges, ami kiváló színvonalat képvisel. Emellett pedig a csatlakozók és az antenna nívójára is oda kell figyelni, a tökéletes végeredmény érdekében, mert a közhiedelem ellenére, a jelerősítő nem fog segíteni azon, ha nem lesz jó a vétel.

Ugyanakkor, ha már eleve minőségi koax kábel, csatlakozók és antenna mellett döntünk, akkor nem is kell ilyen problémával szembenézzünk, tehát érdemes egy kicsit többet befektetni a rendszer megvalósításába.